اندازه گیری
اندازه گیری
بهترین راه اندازه گیری مواد استفاده از ترازوی دیجیتال – پیمانه های اندازه گیری حجم را اندازه می گیرند و نه وزن را و بسیار
هم متداول هستند اما حرفه ای ها به ندرت از پیمانه های اندازه گیری استفاده می کنند.
متاسفانه وقتی که ما مقدار مواد را به پیمانه می گوییم ممکن است همیشه نتیجه درستی نگیریم مخصوصاً در مورد مواد خشک
مثل آرد اگر شما پیمانه را داخل کیسه آرد فرو کنید یا با قاشق داخل پیمانه آرد بریزید و روی آن را صاف کنید با هر روش
مقدار متفاوتی آرد دارید و هربار این کار را تکرار کنید بازهم نتیجه متفاوتی می گیرید و هیچ راه قطعی برای اندازه گیری دقیق
آرد با پیمانه وجود ندارد دلیلش هم این است که آرد می تواند متراکم و فشرده شود و شما هیچ وقت نمی توانید فشار
استانداردی را روی موادی مثل آرد وارد کنید تا به مقدار صحیح برسید.
گاهی ممکن است در رسپی ها اونس را هم ببینید اونس یک واحد اندازه گیری است که برای وزن(جرم) و حجم(گنجایش) هر
دوباهم به کار میرود.اونس وزنی برای مواد خشک مثل آرد و اونس مایعی برای مواد مایع مثل شیر به کار می رود و این ممکن
است کمی گیج کننده باشد پس اگر داخل یک رسپی اونس را دیدید به این نکته دقت کنید که اونس وزنی و اونس مایعی باهم
فرق می کنند مثلا اگر گفته شود 4 اونس آرد نمی توانید با پارچ اندازه گیری که طبق اونس درجه بندی شده اندازه بگیرید خب
به این نتیجه میرسیم که وقتی گفته می شود یک پیمانه آرد حتما 130 گرم را با ترازو اندازه بگیرید و از پیمانه های اندازه گیری
برای آشپزی و کارهایی که کمتر حساس هستند استفاده کنید.
برای اندازه گیری مایعات هم می توانید بدون نگرانی از پارچ های اندازه گیری استفاده کنید چون چگالی مایعات در یک حجم
مشخصی تغییر نمی کنند.قاشق های اندازه گیری هم که برای اندازه گیری مواد در مقیاس پایین استفاده می شوند مشکل خاصی
ندارند و می توانید از آنها استفاده کنید چون وقتی حجم کم می شود فشاری به مواد وارد نمی شود که باعث متراکم شدنشان
شود و مقدار موادی که به ما میدهند با دقت مناسبی است.
دیدگاهتان را بنویسید