انواع قالب کیک
انواع قالب کیک:
قالب کیک معمولی: یکی از مهم ترین ابزارهایی که برای تهیه کیک به آن نیاز داریم یک قالب خوب و مناسب است
قالب ها از نظر جنس به چند گروه تقسیم می شوند:
فلزی (تفلون و یک نوع آلیاژ) گالوانیزه، سیلیکون، پیرکس، چدن
نوع تفلون قالب کیک از نظر قیمت قدری گرانتر است اما کار با آن بسیار آسان و کمک می کند شکل کیک آسیب نبیند برای
افرادی که تازه کار هستند این نوع قالب پیشنهاد می شود. کیک به راحتی از قالب ها تفلون و چدن جدا می شود. از نظر شکل با
توجه به نوع کیک متفاوت است اما به طور کلی اشکال گرد و مستطیل آن نسبت به اشکال دیگر رایج تراست.
قالب های سیلیکون جهت تهیه انواع کیک، دسر، تهچین و گاهی کیک کاربرد دارد. این نوع قالب ها در تمام محیط ها قابل
استفاده است و درجه حرارت 40 تا 220 درجه سانتی گراد را تحمل میکند.
قالب هایی که رنگ تیره دارند مثل جنس های چدن و تفلون گرما را بیشتر به خود جذب میکنند موقع پخت کیک در این مدل
قالب ها دمای فر را 10 تا 20 درجه کمتر از حالت عادی (حالتی که برای قالب های فلزی استفاده میکنید) قرار دهید تا از سوختن
و برشته شدن بیش از حد لایه بیرون کیک جلوگیری شود.
قالب کمربندی :
دیواره ی آن مانند یک کمربند است که از کف قالب جداست که بعد از پخت کیک به راحتی باز میشود، به همین خاطر برای
خارج کردن کیک لازم نیست قالب را وارونه کرد. این قالب در سایزها و اشکال مختلف در دسترس میباشد. این قالب برای پخت
کیک پنیر و انواع دسر بسیار مناسب است.
قالب پای(piepan):
این قالب مخصوص کیک پای (کیک انگلیسی) و تارت (شیرینی فرانسوی) میباشد. دارای دیواره ی 2 سانتی و کنگره دار و یا
ساده است. این قالب به صورت فلزی و پیرکس (شیشه دارای قدرت تحمل حرارت) در بازار موجود است. قالب پای نیاز به
کاغذ روغنی ندارد، فقط کافی است کف ان را بسیار اندک چرب کنیم.
انواع کوچک تر این قالب نیز موجود است، که جهت پخت شیرینی تارتلت استفاده میشود.
قالب طرح دار(bundtpan):
این قالب معمولا از جنس نچسب میباشد. برای پخت پوند کیک و کیک هویج و انواع کیک های شکلاتی و تهیه دسر مناسب
است. حفره ی میانی قالب به پخت کامل داخل کیک بسیار کمک میکند اگر از این قالب استفاده کنید نیازی به تزئین دیواره ی
کیک ندارید. از این قالب زیبا میتوان برای تهیه ی دسر ژله ای استفاده کرد و به نتیجه ی مطلوبی دست یافت.
قالب کیک صبحانه (lofapan):
این قالب مستطیل شکل، با دیواره ی بلندی که دارد برای پخت انواع کیک صبحانه و تهیه ی انواع کیک نان های فانتزی بسیار
مناسب است. از این قالب برای پخت پاند کیک هم میتوان استفاده کرد.
قالب های مافین(maffinpan):
در اندازه های مختلف وجود دارند. اگر میزان مایه ی مورد استفاده در قالب مافین کافی نباشد و همه خانه های قالب پر نشده
باشد، برای جلوگیری از سوختن قالب باید داخل خانه های خالی با اب پر شود. قالب مافین حتما با کاغد مخصوص پوشیده شود.
پنجره ی سیمی :
برای خنک کردن کیک ها و شیرینی ها استفاده میشود. کیک را پس از خارج نمودن از فر، روی پنجره ی سیمی قرار دهید تا
کاملا خنک شود این کار از عرق کردن و مرطوب شدن سطح زیرین کیک جلوگیری میکند. در این صورت نتیجه ی بهتری
حاصل میشود پنجره ی سیمی در سایز ها و شکل های متنوع موجود است.
پالت :
وسیله ای است برای صاف کردن خامه و یا کرم روی انواع کیک ها. پالت در اندازه و شکل های مختلف قابل تهیه است. زمانی
از کار با پالت نتیجه ی مطلوب حاصل میشود که همزمان با صفحه ی گردان استفاده شود.
صفحه گردان:
با کمک این صفحه پوشش دهی کیک با خامه و تزئین آن به سهولت انجام میشود صفحه گردان در اندازه و جنس های مختلف
اعم از پلاستیکی و فلزی قابل دسترسی است.
لیسک:
وسیله ای است جهت مخلوط کردن مایه کیک نوع پلاستیکی و سلیکونی آن به دلیل وزن کمی که دارد برای مخلوط کردن
مایه کیک بسیار مناسب است.لیسک سنگین انعطاف کمتری دارد برای ذوب کردن شکلات آماده و مناسب گاناش درست
کردن است.
همزن:
انواع دستی و برقی آن در بازار موجود است اما نحوه عملکرد هریک با دیگری متفاوت است. می توان حدس زد نوع برقی آن
دارای سرعت بالایی است سرعت این همزن ها را به کمک کلیدی که روی بدنه آن تعبیه شده است می توان به راحتی تنظیم
کرد از نوع برقی زمانی استفاده می شود که لازم است شکل ظاهری مواد اولیه در مدت زمان کوتاهی تغییر کند یا زمانی که
لازم است مواد کاملا باهم مخلوط شوند(فرم گرفتن خامه، فرم گرفتن سفیده تخم مرغ، کشدار شدن زرده تخم مرغ) نوع دستی
آن که انواع پلاستیکی و فلزی دارد،زمانی کاربرد دارد که فقط قصد مخلوط کردن داشته باشید اگر بخواهید یک همزن دستی
نتیجه یک همزن برقی را بدهد باید علاوه برصرف انرژی زیاد وقت زیادی را نیز صرف کنید بهتر است برای مخلوط کردن مواد
از ظروف شیشه ای استفاده کنید.
ظروف فلزی ( آلومینیوم ،روی ) جهت هم زدن مواد به خصوص سفیده تخم مرغ مناسب نیست،زیرا ذرات فلز جدا شده از بدنه
ظروف(به وسیله پره های همزن) باعث کدر شدن سفیده می شود.
البته ظروف استیل هم گزینه مناسبی برای کارهای قنادی است ظروف استیل به دلیل سبک بودن و شستشوی راحت گزینه مورد
علاقه تمامی قنادان است.
ویسک:
ویسک ها برای مخلوط کردن انواع مواد کاربرد دارند که مهمترین آن ها هوا دهی و مخلوط کردن مواد خشک برای کیک
هاست. شرایط ویسک کردن مشابه الک کردن عمل می کند.
هم زن برقی:
انتخاب هم زن بستگی به نوع استفاده و هزینه ای دارد که برای خرید آن انجام می دهید
اگر شما هفته ای یدونه کیک درست کنید با همزن دستی برقی معمولی کافی است ولی اگر سفارش می گیرید بهتر است چند
همزن دستی پرقدرت داشته باشید یا اینکه یک همزن حرفه ای استند میکسر بخرید
هم زن دستی برقی کاسه دار معمولا بیشتر اوقات مفید نیست چون مواد داخل کاسه به صورت یکدست هم نمیخوره و شما
مجبورید مرتب خودتون هر چند دقیقه مواد داخل کاسه را با لیسک هم بزنید
همزن های استند میکسر هم وقتی قرار است کیک کوچک درست کنید استفاده کردن ازشون بی معنی به نظر میاد البته این
همزن ها حرفه ای هستند و معمولا حتی اگر مثلا بخواهید کیک اسفنجی دو تخم مرغی هم درست کنید به خوبی کار میکند
ولی کلا برای کارهای کوچک مناسب نیستند.
همزن ها معمولا سرعت های متفاوت دارند که با توجه به مارکش از 1 تا 6 یا شاید هم اعداد متفاوت تر میتواند تغییر کند هرچی
قدرت همزن شما بیشتر باشد سرعت های بالاترش قدرت بیشتری خواهند داشت و اینطور نیست که مثلا عدد 6 سرعته همه همزن
ها مثل هم باشد اما مهمترین مورد درباره قدرت همزن ها است کمترین قدرت همزن اصولا 200 وات بوده و با بالا رفتن قدرت
همزن قیمتش هم بالا میره تا اینکه همزن های استند میکسر قدرت های بالای 800 به ما ارائه میدهد در مورد مارک همزن هم در
دنیا بهترین برند کیچن اید می باشد در بازار ایران هم بهترین مارک موجود مارک های گاسونیک، دلمونتی، سامسونگ،
مولینکس و…
قیف:
قیف انواع نایلونی و پارچه ای و در اندازه های گوناگون جهت تزئین کیک و شیرینی با خامه و کرم در دسترس است پس از
هربار استفاده کاملا شسته و خشک شود تا از رشد باکتری و ایجاد آلودگی جلوگیری شود انواع یکبار مصرف آن نیز در
دسترس است.
ماسوره:
ماسوره ابزاری هستند که در شکل و انداره های مختلف از جنس پلاستیکی و فلزی ساخته می شوند نحوه استفاده از آن ها
باتوجه به شکل و اندازه شان تغییر می کند بطور معمول از ماسوره های کنگره دار بزرگ برای تزئین قسمت پایین کیک و از
ماسوره کوچک برای تزئین دیواره و سطح کیک استفاده می شود در نگهداری و نظافت ماسوره ها باید دقت کافی داشت.
دیدگاهتان را بنویسید