بیکنیگ سودا
بیکنیگ سودا
بیکینگ سودا که با اسم جوش شیرین، سدیم بیکربنات و یا بیکربنات سودا هم شناخته می شود حدود 4 برابر از بیکینگ پودر
قوی تر عمل میکنه بیکینگ سودا رسپی های استفاده می شود که شامل یکی از این مواد باشند، سرکه، آب ،مرکبات، خامه
ترش، ماست، باترمیلک، شکلات، کاکائو(تیره نباشه)، عسل،ملاس،(همچنین شکر قهوه ای) میوه ها و شیره افرا.
البته داخل کیک ها سرکه اضافه نمیشه ولی کمی قبل از پختن کیک بیکینگ سودا رو با مقدار کمی سرکه ترکیب میکنند و به
خمیر اضافه میکنند تا کار خودشو انجام بده بیکینگ سودا تک واکنشیه و وقتی به خمیر اضافه میشه بلافاصله با کمک به عامل
اسیدی شروع به واکنش و تولید گاز دی اکسیدکربن میکنه برای همین بعد از اضافه کردنش به خمیر حتما سریع باید
پخت. بیکینگ سودا معمولا باعث میشه کیک ها کمی تیره تر بشن و همچینین ترکیبش با کاکائو باعث میشه کاکائو یک ته
رنگ قرمز جالبی به کیک بده و برای همین داخل کیک غذای شیطان و یا کیک قرمز مخملی و یا کیک هایی با این ویژگی ها
کاملا لازم است که وجود داشته باشه
بیکینگ پودر رو میشه داخل همه ی رسپی ها استفاده کرد ولی بیکینگ سودا فقط داخل رسپی هایی که حتما یک عامل اسیدی
داشته باشد استفاده می شود بعضی از رسپی ها داخل آنها گفته میشه که بیکینگ پودر رو داخل آرد بریزید و الک کنید و یا
کاملا ویسک کنید حتماً این کار را با دقت انجام دهید چون معمولا بعد از اینکه ما مواد خشک رو به خمیر اصلی اضافه می
کنیم دیگه زیاد هم نمی زنیم و تو این قسمت فولد کردن و یا هم زدن فقط درحدی است که موادمون کاملا یکسان باهم ترکیب
بشود. حالا اگر بیکینگ پودر کاملا یکسان داخل آرد ترکیب نشده باشد ممکن است باعث این بشه که داخل کیک ما منفذهای
بزرگ ببینیم که دلیلش وجود زیاد بیکینگ پودر داخل یک قسمت از خمیر بوده. وقتی داخل یک دستور هم بیکینگ پودر و هم
بیکینگ سودا وجود دارد عامل حجم دهنده کیک شما همان بیکینگ پودر و بیکینگ سودا بیشتر برای خنثی کردن حالت
اسیدی و همین طور برای لطافت بیشتر کیک اضافه میشه. با توجه به این که هم بیکینگ پودر و بیکینگ سودا به راحتی و با قیمتهای مناسب در دسترس هستند سعی کنید هیچ وقت باهم جایگزین یا حذف نکنید.
نگهداری بیکینگ پودر و بیکینگ سودا:
باید در محل خشک، خنک و دور از نور مستقیم نگهداری شود مثل کابینت و اینکه به تاریخ مصرفشون توجه کافی داشته باشیم
با اینکه ممکن است شرکت سازنده تا سه سال رو هم برای این محصولات مناسب بدونه ولی بهتر است اگه استفاده شما کم است
بعد از شش ماه تا یک سال یه جدیدشو بگیرید و استفاده کنید.
روش آزمایش کردن برای سالم بودن و قابل استفاده از بیکینگ پودر و بیکینگ سودا:
بیکینگ پودر: (20گرم) بیکینگ پودر رو با نصف پیمانه(120 میلی لیتر) آب داغ مخلوط کنید و مخلوط شما باید فوراً شروع کنه
به حباب زدن اگر اینجور بود بیکینگ پودر سالم و قابل استفاده است
بیکینگ سودا : 1/4 قاشق چایی خوری بیکینگ سودا رو با 2 قاشق چایی خوری سرکه مخلوط کنید و مخلوط شما باید فوراً
شروع کنه به حباب زدن اگر اینجور بود بیکینگ سودا سالم و قابل استفاده است
بیکینگ پودر و بیکینگ سودا هر دو پودرهای نرم و سفید رنگ و عامل های شیمیایی هستند که باعث میشن خمیر پف کنه با
تولید گاز دی اکسید کربن و تشکیل حباب های گازی حجم خمیر رو زیاد میکنیم.
بیکینگ پودر: بیکینگ پودر از ترکیب بیکینگ سودا و یک نمک اسیدی دیگر به علاوه نشاسته ذرت تشکیل می شود و تا
وقتی که مایعی به خمیر اضافه نشود بیکینگ پودر عمل نمیکند اکثر بیکینگ پودرهایی که ما با آن ها کار میکنیم دو مرحله ای یا
دو واکنشی هستند که این دو تا واکنش به کمک مایع و گرما انجام می شود.
واکنش اول زمانی است که شما مایعی رو به مواد خمیری که دارید آماده می کنید اضافه میکنید و بیکینگ پودر رطوبت را به
خودش جذب می کنه یکی از نمک های اسیدی با بیکینگ سودا واکنش انجام می دهد و گاز دی اکسید کربن تولید میشه.
واکنش دوم وقتی که خمیر را داخل فر قرار می دهید انجام میشه.سلول های گازی بزرگ میشن و خمیر پف میکنه.استفاده زیاد
از بیکینگ پودر ممکن است خمیر شما را تلخ و خیلی نرم کند و همچنین ممکن است باعث شود که خمیر به سرعت پف کند و
بعد پفش کاملا بخوابه بخاطر اینکه حباب های داخل خمیر بزرگ میشن و بعداً اصطالحاً میترکن و همین باعث میشه که خمیر
شود و مثلا اگر دارید کیک درست میکند کیک شما نشست کند و یک کیک با بافت سفت و خمیری بهتون بدهد که خوردن
آن اصلا دلچسب نیست.
دیدگاهتان را بنویسید