فوندانت چیست؟
فوندانت چیست؟
فوندانت (Fondant)، نوعی خمیر قنادی کاملاً سفید رنگ است. این نوع خمیر بیشتر برای پوشش کیک بکار برده میشود در برخی از کشورهای اروپایی به خمیر فوندانت (خمیرشکر) گفته میشود فوندانت به دو گونه در دسترس میباشد. فوندانت روان و فوندانت خمیری.
مواد اصلی:
فوندانت روان: شکر، آب، ژلاتین، گلیسیرین
فوندانت خمیری: شکر، آب، ژلاتین یا آگار، گلیسیرین
آیسینگ فوندانت:
برای شکل دادن به تزئینات خوراکی و مجسمهسازی روی کیک و شیرینی از آیسنگ فوندانت استفاده میشود آیسینگ فوندانت از آب، قند، گلیسرول و شکر تشکیل شده است و بافت آن با سایر آیسنگها متفاوت است. در پاسخ به این سوال که آیا خمیر فوندانت خوردنی هست یا نه باید گفت از آنجایی که در زمان درست کردن آن از حجم زیادی شکر استفاده میشود افرادی که دارای بیماری قند و دیابت هستند باید از خوردن فوندانت روی کیک خودداری کنند زمان نگهداری فوندانت بین 20 تا 24 ماه میباشد.
تفاوت خمیر فوندانت با خمیر مارسیپان:
به طور کلی مواد اصلی تشکیل دهنده فوندانت، گلیسیرین خوراکی، گلوکز، روغن یا کره، پودر قند، ژلاتین و آب میباشد در نقطه مقابل مواد تشکیل دهنده خمیر مارسیپان پودر بادام، پودر قند و آب و سفیده تخممرغ است برخی افراد با طعم خمیر مارسیپان بیشتر آشنا هستند و استفاده از آن را ترجیح میدهند و برخی از افراد استفاده از فوندانت اسانسدار را ترجیح میدهند.
تفاوت گامپیست و فوندانت:
در هر دو آنها از شکر استفاده میشود و هر دو خاصیت چسندگی دارند، اما گامپیست به هیچ عنوان برای روکش کیک مناسب نیست و برای طراحی و تزئین هرچه بهتر روکش کیک بهتر است که از فوندات استفاده کرد.
دیدگاهتان را بنویسید