مافین چیست؟
مافین چیست؟
مافینها با کیکها خیلی متفاوتند و باتوجه به اینکه خیلیها تو کشور ما کلمه مافین و کاپکیک رو به جای هم به کار میبرن در این مقاله تفاوتهای این دو را توضیح میدهم.
کلمه مافین یا مافن (muffin) از کلمه فرانسوی (mufflet) به معنای نان نرم گرفته شده. دو نوع مافین داریم یکی مدل انگلیسی و یکی هم مدل آمریکایی. مافینهای انگلیسی و یکی هم مدل آمریکایی. مافینهای انگلیسی رو با خمیری که با خمیر مایه به عمل اومده درست میکنن که به صورت گرد قالب میخورن و پخته و برشته میشن، از وسط نصفشون میکنن و روشون کره میمالن. در حقیقت یه جور نون تقریباً پهن با یه بافت کاملاً سبک و اسفنجی هستن. اما مافینهای آمریکایی به وسیله یه عامل شیمیایی (بیکینگ پودر یا بیکینگ سودا) درست میشن و یه چیزی هستن بین نون و کیک. از ویژگیها مهم مافینها اینه که کمشیرین و کمچرب هستن و بسیار ساده درست میشن عامل هوادهی تو مافینها بکینگ پودره و معمولاً برای درست کردنشون نیازی به همزن نیست. ولی کاپکیکها دقیقاً با خمیر کیک درست میشن و بافتشون کاملاً کیکیه و نرمتر و سبکتر هستن. کاپکیکها معمولا باید فراستینگ مثل خامه یا انواع باترکریم خورده میشن درصورتی که مافینها به تنهایی و خیلی ساده به عنوان یک میان وعده سبک با یک نوشیدنی استفاده میشوند.
خمیر مافین به چند صورت درست می شوند:
1- مثل خمیر نون
2- مثل خمیر کیک
آیا قالب مافینها و کاپکیکها مثل هم است:
بله کاپکیکها و مافینها یکی هستند
ژل کنندهها دو نمونه هستند:
1- حیوانی که بهشون میگیم ژلاتین
2- گیاهی که شامل آگار آگار وپکتین میشه
آگار آگار از جلبکهای دریایی میگیرند پکتین رو از میوههای مثل سیب و زردآلو میگیرند برای اینکه استفاده کنیم توی آبجوش میریزیم تا بجوشن تا کاملاً شفاف بشن ژلاتینها که حیوانی هستند از استخوان و مفاصل گاو و حتی ماهی میگیرند که به دو صورت پودری یا ورقهای در دسترس هستند و هیچ فرقی نمیکنند ژلاتینهای ورقهای یک مقدار دسترانو شفافتر میکنند ژلاتینها رو باید روی آب سرد بریزیم و روی بخار یا داخل ماکرو ذوبشون کنیم معیار کیفیت پودر ژلاتین رو براساس بلومشون میشناسن بلوم ژلاتین از 50 بلوم تا 300 بلوم است هرچه بلوم بیشتر خاصیت ژل کنندگیش بیشتر است توی ایران بلومشون بین 200 تا 220 بلوم هستند ژلاتین خوب نباید بوی بدی داشته باشه و نباید رنگش زیادی قهوهای یا زرد باشه و باید رنگش سفید و روشنتر باشد کیفیتش بیشتر است.
دیدگاهتان را بنویسید