پودر کاکائو
پودر کاکائو:
کاکائو ماده اولیه برای ساخت محصولاتی مثل پودر کاکائو و شکلاته و از منابع غنی آنتی اکسیدان به شمار میاد.
پودر کاکائو که گاهی به اختصار بهش کاکائو هم گفته میشه تحت یکسری فرآیندهای مکانیکی از میوه درخت کاکائو درست
میشه به این صورت که دانه های کاکائو رو بو میدن که باعث میشه پوسته میوه ازش جدا بشه و بعد از اینکه پوسته های اضافی رو ازش غربال کردن دانه های کاکائو آسیاب می کنن که به صورت خمیر در میاد به این خمیر، خمیر کاکائو و یا لیکور کاکائو
گفته میشه خمیر کاکائو رو تخت فشار قرار میدن که اینکار باعث جدا شدن کره کاکائو از خمیر کاکائو میشه و بعد از اینکه سه
چهارم از کره کاکائو رو ازش جدا کردن ماده جامدی ازش باقی میمونه که تبدیلش میکنن به پودر و همین پودر میشه پودر
کاکائو.
پودر کاکائو با توجه به کشور سازنده و یا مارک های مختلفی که تو دنیا هست انواع و اقسام داره ولی ما فقط دو نوع
پودر کاکائو تلخ داریم و بقیه محصولاتی که وجود دارن به محصول زیر مجموعه از یکی از این دو نوع پودرکاکائو هستن.
1- پودر کاکائو طبیعی
2- پودر کاکائو تیره
پودر کاکائو طبیعی رنگ قهوه ای روشن و عطر و بوی مالیم و مطبوعی دارد و روش درست کردنش را توضیح دادیم. این نوع
کاکائو معمولا همانی است که در کشور ما زیاد است و معمولا ازش استفاده می کنیم ممکنه درجه تیرگی و روشنی این نوع
پودر کاکائو متفاوت هست و همچنین میزان کیفیتشون، این نوع پودر کاکائو مزه تلخ قوی دارد که باعث میشه در پخت کیک و
شیرینی مخصوصا تو کیک های شکلاتی که علاوه بر کاکائو شکلات هم دارند یه طعم قوی از شکلات داشته باشیم. این نوع
پودر کاکائو برای درست کردن براونی کوکی ها و کیک های شکلاتی بهترین انتخابه.
پودر کاکائو پروسس یا پودر کاکائو تیره:
هم از لحاظ طعم و هم از نظر خاصیت با پودر کاکائو طبیعی متفاوته. پودر کاکائو تیره در اثر انجام فرایند الکالیزاسیون و بسته به
درجه قلیائیت تیره میشه و خاصیت اسیدی خودش را از دست میده و خنثی میشه و چون خنثی میشه نمیتونه بیکینگ سودا را فعال کند. درباره ی طعم این پودر هم باید بگم که نسبت به پودر کاکائو طبیعی عطر و طعم شکلاتی این نوع پودرهای کاکائو ضعیف
تره و تقریبا یه طعم تلخ و شیرین دارد. دلیلش اینه که وقتی از پودر کاکائو طبیعی استفاده میکنیم شکر نمیتواند به خاصیت
اسیدی پودر کاکائو غلبه کند و مزه اش را تغییر بدهد ولی به دلیل خنثی بودن پودر کاکائو تیره طعم این نوع کاکائو به راحتی
تحت تاثیر مواد اولیه دیگه قرار میگیرد این نوع پودر کاکائو بیشتر در کیک ها و پیسترهای اروپایی کاربرد دارد. تا بتوانند از
طعم ملایمش استفاده کنند.
نقش یا کاربرد کاکائو در کیک ها:
پودر کاکائو وقتی به تنهایی داخل کیک استفاده می شود عطر طعم و رنگ شکلاتی به کیک می دهد و وقتی داخل کیک هایی
که شکلات دارند هم استفاده می شود طعم شکلات را قوی تر از زمانی می کند که کیک پودر کاکائو نداشته باشد. مخلوط
کردن پودر کاکائو با اب جوش باعث میشود طعم شکلاتیه پودر کاکائو بیشتر ازش بیرون کشیده شود. کیکی را که همیشه با الک
کردن پودر کاکائو و ارد درست می کردید این بار به این صورت با آب جوش جایگزین کنید و پودر کاکائو را داخل اب
جوش حل کنید نتیجه ای که خواهید گرفت طعم قوی تر و بهتری از شکلات در کیک هست.
اندازه گیری کاکائو:
پودر کاکائو تیره
1 پیمانه = 92 گرم
1 پیمانه الک شده = 75 گرم
پودر کاکائو طبیعی:
1پیمانه = 82 گرم
دیدگاهتان را بنویسید