کارامل چیست؟
کارامل چیست؟
کارامل فقط شکر است که به روش کارامیلزاسیون ذوب میشود این فرآیند در دمای حدود 320 درجه فارنهایت شروع میشود یعنی زمانی که شکر گرانول شروع به ذوب شدن می کند شکر گرانول که هیچ بو و طعم خاصی ندارد شروع به گرفتن رنگ، طعم و بو میکند. وقتی دما به بین 340 تا 350 درجه فارنهایت میرسد کارامل اولین نشانههای حبابدار شدن میدهد و یک مایع رنگی ایجاد میکند که میتوان آن را به رشتههای کاراملی تبدیل کرد حدود 15 تا 30 درجه دما افزایش یابد کارامل برای مخلوط شدن با کرم و کره جهت ایجاد آبنبات و تافی و … آماده است.
کارامل به چند روش تهیه میگردد:
مرطوب یا خشک
کارامیلزاسیون خشک همانطور که مشخص است بدون استفاده از آب به دست میآید.
کارامیلزاسیون مرطوب نیاز به آب یا شربت بر پایه قند با آب دارد اگر میخواهید از کارامل به عنوان یک پایه استفاده کنید تا سس کاراملی داشته باشید از این کارامل مرطوب استفاده کنید.
تنها ماده ای که از سفت شدن کارامل صنعتی جلوگیری میکند شیر میباشد و باعث میشود که کارامل از تبدیل شدن به یک آبنبات سفت جلوگیری کند.
تاریخچه کارامل:
اعراب برای اولین بار حدود 1000 سال پس از میلاد مسیح کشف کردند در واقع آن یک نوع تراشه کاراملی بود که توسط کریستالیزه شدن شکر در آبجوش بوجود آمده بود باورها براین است که مهاجران آمریکایی در کتری آبنبات سفت را تولید کردند.
یک نظریه وجود دارد که شیر و چربی در بعضی مواد به دستور غذایی کارامل اضافه شده و منجر به نرم شدن آنها شد همچنین اعتقاد براین است که آب چغندرقند ممکن است برای تولید کارامل مورد استفاده قرار گیرد.
طعم کاراملها بهچه چیزی بستگی دارد:
بسته به گرما، نه تنها رنگ کاراملها، بلکه عطر و طعم آنها نیز متفاوت است به عنوان مثال: کارامل لایت، مرحله اول کارامل، عطر و طعم بسیار ملایمی دارد. کارامل در یک مرحله میتواند به عنوان یک لعاب برای گوشت و سبزیجات در دستورالعملهای سسهای شیرین استفاده شود.
چه تفاوتی بین تافی و باتراسکاچ با کارامل میباشد:
تافی و باتراسکاچ شبیه به کاراملها هستند: اما با شکر قهوهای یا ملاس ساخته شدهاند و به آنها کره اضافه شده است در حالی که کارامل با شکر سفید ساخته شده است.
با کارامل چه چیزهای میتوان تولید کرد:
آبنبات کاراملی نرم و جویدنی
کاراملهای بادامزمینی
پاپکورن بیکن و کارامل
سیروپ کاراملی خانگی
آیا کارامل فاقد گلوتن است:
بله کارامل گلوتنفری است کارامل شکر، آب، وانیل، شیر و نمک است و بنابراین فاقد گلوتن میباشد.
دیدگاهتان را بنویسید