انواع آرد
آرد:
کلمه آرد همان طور که میدانید به زبان انگلیسی می شود Flour و تقریبا شبیه کلمه ی Flower به معنی گل تلفظ می
شود. وقتی می گویند آرد اولین چیزی که در ذهن ما می آید آرد سفیده گندم است ولی خب مطمئنن می دانید که آرد های
زیادی وجود دارند مثل آرد جو، آرد نخود، آرد ذرت، آرد جو دوسر، آرد برنج، آرد سیب زمینی، آرد گندم سیاه، آرد سویا
و خیلی آرد های دیگر ولی واضح است که آرد گندم پر مصرف ترین و رایج ترین نوع آرد است و بیشتر مطلب ارائه شده روی
آرد گندم و انواع این آرد است و هرجا که کلمه آرد را به تنهایی به کار میبریم منظور آرد گندم است وقتی آرد برای قنادی
استفاده می شود برای اینکه به کیک ها و شیرینی ها و نان ها ما ساختار طعم بدهند آرد اصلی ترین ماده برای بیکینگ به شمار می
آید گاهی هم گفته می شود که آرد را میز کارتان بپاشید تا خمیرها و یا شیرینی های شما به سطح کار نچسبند و یا قالب را برای
اینکه کیک به آن نچسبد آرد پاشی می کنند آرد مقدار زیادی پروتئین دارد که این پروتئین وقتی مجاورت با آب و گرما قرار
می گیرد گلوتن تولید می کند که به خمیر خاصیت الاستیکی و استحکام می دهد و باعث می شود یک نان خوب یا یک
شیرینی خوب داشته باشیم.
انواع آرد ها:
آرد همه منظوره: این آرد 10 الی 12 درصد پروتئین دارد و ترکیبی از آرد گندم نرم و سخت است ممکن است با یکسری
تغییرات در ساختار آن سفید شده باشد و یا سفید نشده باشد تعریف آرد همه منظوره این است آرد گندمی است که میزان
گلوتن آن متوسط می باشد از این آرد برای تهیه انواع نان، کیک یا شیرینی در مصارف خانگی استفاده میشود برای نان های
مسطح مثل لواش بیشتر مورد استفاده است و گاهی در دستور می بینید که همراه با آرد نان هم به کار می رود و آردی است که
با خواص حد وسط آرد گندم با پروتئین بیش از 10/5 درصد و خاکستر 0/4 تا 0/5 درصد و آرد کیک با پروتیئن کمتر از 10
درصد و خاکستر کمتر از 0/4 درصد، این آرد از گندم سخت یا نرم تولید می شود و از آن در تولید سس گوشت و نیز در
نانوایی استفاده می شود آرد همه منظوره همانی است که قنادی ها و نانوایی های نان فانتزی از آن استفاده می کنند این آرد دانه
بندی ریز و بافت مناسبی دارد و معمولا وقتی الکش می کنید زیاد داخل آن گلوله ندارد و برای درست کردن کیک ها، شیرینی
ها و کوکی ها، پیستری ها و نان های حجیم مناسب است.
آرد کیک:
آرد کیک 6 الی 8 درصد پروتئین دارد و برای درست کردن کیک ها و رسیدن به یک بافت کاملا لطیف در کیک مناسب
است من اعتقاد دارم کیکی که با آرد کیک درست می شود واقعا کیک است! آرد بسته بندی که روی جلد آن نوشته شده سه
صفر معنی آن این است که این آرد باید کیفیت لازم برای داشتن یک کیک با بافت واقعا کیک را داشته باشد و میتوان به عنوان
آرد کیک از آن استفاده کرد.
آرد نان:
12 الی 14 درصد پروتئین دارد و از گندم سخت درست می شود و بخاطر این پروتئین بالایی که دارد به نان ها ساختار و شکل
می دهد.
آرد کامل گندم:
یکی از مدل های آرد نان آرد کامل گندم است یا به اختصار آرد گندم است که از آسیاب کردن تمام قسمت های گندم به
دست می آید و ارزش غذایی بالاتری نسبت به آردهای دیگر دارد این آرد به دلیل داشتن مقدار زیادی سبوس گندم رنگش
کمی تیره تر از آردهای دیگر است و اصلا برای درست کردن کیک و شیرینی پیشنهاد نمی شود در مواقع خاصی مثل
بیسکوییت های دیجستیو ایرانی از این آرد استفاده می شود.
آرد سلف ریزینگ:
این نوع آردها خودشان بیکینگ پودر و نمک دارند.
نشاسته ذرت:
یک آرد فوق العاده نرم و ریز دانه است که اگر بین دو انگشتتان بگیرید احساس می کنید دارد جیغ جیغ می کند و برای لطیف
تر کردن بافت کیک ها و کوکی ها و همین طور درست کردن کاسترد ها و بعضی کرم ها و بیشتر به عنوان غلیظ کننده کاربرد
دارد آرد ذرت معمولا زرد رنگ است بافت خشن تری دارد که اصلا با نشاسته ذرت قابل مقایسه نیست و به راحتی میتوانید
تشخیص بدهید چون دانه بندی درشتی دارد برای درست کردن نان هایی مثل ترتیلا و یا نان ذرت استفاده می شود و مصرفش در
آشپزی بیشتر است.
نگهداری آردها:
آردها را باید داخل ظرف در بسته و در محیط خشک و خنک نگهداری کنید بهترین محل برای نگهداری آردها داخل یخچال
است البته اگر قرار نباشد مدت طولانی آرد را نگهداری کنید داخل کابینت هم به خوبی میماند آردهایی مثل آرد ذرت و نشاسته
ذرت را داخل یخچال نگهداری باید کرد چون مدت زمان مصرف یک بسته کامل آن ممکن است طولانی تر باشد بهترین زمان
برای الک کردن آرد قبل از وزن کردن آن برای مصرف می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید