انواع شکر در شیرینی پزی و کیک پزی
انواع شکر در شیرینی پزی و کیک پزی:
شکر انواع مختلفی دارد هر کدام با توجه به مواد تشکیل دهنده و مراحل ساخت کاربرد مختلفی دارند نحوه نگهداری آن ها با
هم متفاوت است چون بو و طعم متفاوتی دارند.
1) شکر سفید:
چغندر و نیشکر از مواد تشکیل دهنده شکر سفید می باشند این نوع شکر 99.95 درصد آنها را ساکاروز تشکیل می دهد با وجود
اینکه غالباً شکر سفید برای تهیه کیک و دسر مورد استفاده قرار می گیرد اما بهتر است از شکری با بافت ریزتر استفاده شود این
کار باعث می شود شکر راحت تر حل شود و بافت بهتر و منسجم تری پیدا کند در گذشته فرایند تغییر رنگ شکر متفاوت بود
برای سفید کردن شکر محلول شکر و آب را تصفیه می کردند و با شیر و تخم مرغ می پختند محلول این مراحل شکر سفید بوده
امروزه با پیشرفت علم برای سفید کردن شکر از مواد شیمیایی استفاده می شود این مواد شیمیایی شامل دی اکسید گوگرد،
فسفریک اسید، کلسیم هیدروکسید و کربن اکتیو هستند نکته قابل توجه این است که این مواد شیمیایی ممکن است باعث بروز
بیماری ها می شود.
2) پودر شکر:
پودر شکر همان شکر سفید است که آسیاب شده و دانه های بسیار ریزی دارد به نحوی که ذرات آن در کیک و دسر قابل
تشخیص نیست پودر از شکر ریز دانه های ریزتری دارد و با آسیاب کردن با دستگاه های خانگی به دست نمی آید.
شکر قهوه ای:
شکر قهوه ای همان قند معمولی است که کمتر تصفیه شده است همین دلیل حاوی مقداری ملاس و کارامل است این دو ماده
باعث می شود شکر قهوه ای بافتی مرطوب داشته باشد.بافت نرم خاصیت جذب آن باعث می شود تا مدت طولانی تری تازه
باقی بماند.شکر قهوه ای به علت داشتن رایحه و رطوبت بیشتر نسبت شکر سفید رنگ و رطوبت ماده غذایی را بیشتر میکند و
طعم نزدیک به ترکیب دارچین، شکلات و قهوه ایجاد میکند.
انواع شکرهای دیگر:
شکرگرانول، شکر سرخ یا شکر خام، شکر کاستر و شکر تزئینی
دیدگاهتان را بنویسید